Om oss

Gullsmed Adolf Ruud er i dag en moderne gullsmedforretning med fokus på moderne design, kjente merkevarer og topp service til alle våre kunder fra Drammen og omegn. Kom innom vår forretning og få dette bekreftet selv. Straks du setter foten innenfor døren vil du legge merke til det smakfulle interiøret, rene linjer, og godt organiserte vareutvalget, Her slipper du å gå spissrotgang mellom påtrengende og glorete montre med all verdens rariteter og "tilbud". Husk at vi graverer og reparerer også. Sjekk ut våre leverandører, så får du et inntrykk av hva vi står for. Men vi er også en tradisjonsbærer innen vårt fag og vareutvalg. Vi er tross alt en forretning og familie med lange og stolte tradisjoner.

Gullsmedtradisjoner fra tidlig 1900-tall


Adolf Ruud, født i 1892, begynte i gullsmedlære 16 år gammel i 1906 hos gullsmedmester Carl Wessman i Drammen. Lærekontrakten hans henger fremdeles på veggen i forretningen. Adolfs svennestykke fra 1913, en stor sølvskje, er også utstilt der. I 1920 etablerte han sin egen forretning i Nedre Storgate, bare få meter unna der forretningen ligger i dag. Adolf var nok mest på verkstedet der han lagde mange av de smykkene og sølv-varene hans ektefelle, Flora, solgte i forretningen. Ingenting fyller oss med større stolthet enn når vi får inn disse gjenstandene til oppussing eller reparasjon. Er det flere som har gullsmedvarer stemplet AR, hører vi gjerne fra dere. I 1936 flyttet Adolf og Flora forretningen til splitter nye lokaler i den moderne Rostock-gården i funkisstil på Bragernes Torg. Her bygget de opp en solid kundebase i både gode og vanskelige år. Etter 2. verdenskrig ble eldste sønn, Øivinn, en del av forretningen og det ble etterhvert et kompaniskap mellom far og sønn som stemplet varene de lagde med ØAR. Omsetningen vokste og det ble nødvendig med større lokaler.


Gullsmed med snart 100 års historie

Dette fant de i Nedre Torggate 10, dit de flyttet i 1962. Adolf døde samme år, og nå var det Øivinn som sammen med sin ektefelle Lillemor drev forretningen videre. Øivinn utvidet forretningen i flere omganger, men i 1977 døde han, bare 54 år gammel. Lillemor fortsatte driften helt til 1989. Da var det tid for at 3. generasjon, Jan og ektefelle, Ingeborg, skulle overta. Da hadde forretningen allerede (1987) flyttet til Nedre storgate 13, der de fremdeles driver. Forretningen er nå over 100 år, men vi forsikrer dere: Alderen tynger ikke!

Besøk vår butikk i Nedre Storgate 13, for å se vårt utvalg av smykker, klokker, forlovelses- og frieri-ringer, bunadsølv og annet. Finn kart, åpningstider og kontaktinformasjon her.