Leverandører

Hos oss finner du smykker fra kjente merkevarer som blant annet:

Hos Gullsmed Adolf Ruud i Drammen designer vi mange egne smykker. Besøk oss for å se vår egen kolleksjon.

Hos Adolf Ruud har vi vårt eget merke der vi har samlet varer som klassiske enstens diamantringer, -anheng og -ørepynt, diamanthjerter,allianseringer og andre mer fantasifulle smykker. Smykkene lages av våre internasjonale kontakter og kvalitetssikres i Norge for å forsikre oss og kundene om at smykkene har den kvaliteten vi forventer.

Kay Bojesen startet sin karriere som sølvsmed hos Georg Jensen i 1907. Her, og siden som selvstendig, skapte han mye vakkert dekketøy i jugend og funksjonalistisk stil. I 1938 designet han sølvbestikket Grand Prix som du idag kan få i vår forretning i stål. Hår-spennene han laget i sølv kan du også få kjøpt hos oss.
Men det var som leketøydesigner han har lagt hele den vestlige verden for sine føtter. Alle kjenner hans fornøyelige ape, bjørn, terrierhunden Tim, lundefugl og de andre fargerike fuglene. Alle er designobjekter vi selger til barnedåp som leke og som dekorasjon til designorienterte hjem.
I perioden 10. februar til 22. mai 2016 var mange av hans design i sølv og tre representert på en stor utstilling på Drammen Museum.

Dulong Fine Jewelry er vårt nyeste helt fantastiske design. De har siden 2005 skapt kolleksjoner av halskjeder, armbånd, ringer og øredobber i sølv og gull og med mulighet for oppgradering med perler, diamanter og andre edelstener, kan alle få tilfredsstilt sine smykke ønsker. Smykkene er i bruk av kronprinsesse Mary av Danmark og andre kongelige og stilbevisste kvinner verden over. Gullsmed Adolf Ruud har vært både heldig og dyktig som har fått forhandlerretten til disse smykkene i Norge. 

Gullsmed Adolf Ruud tilbyr et bredt utvalg fra Georg Jensen.

Vi er stolte av å presentere Georg Jensen i en stor, egen avdeling i vår forretning. Her finner du Georg Jensens forskjellige produktgrupper presentert på en oversiktlig og kundevennlig måte. Georg Jensen har gaveartikler i sin "Living"-koleksjon som er lysestaker, skåler, boller, fat, rammer, nøkkelringer, veggur mm i stål. Smykkene i sølv og gull er verdenskjente for sin særpregede design. Også armbåndsurene til herre og dame er presentert her. Til jul har vi også utstilt Georg Jensens store julekolleksjon av forgylte årspynt, juletredekorasjoner mm.


Gullsmed Adolf Ruud har en egen Shop-in-Shop med produkter fra Pandora.

Pandora er et av verdens største smykkemerker med egne forretninger i de fleste land. Her i Drammen er Pandora representert med en egen Shop-in-Shop hos oss. Opprinnelig mest kjent for sine armbånd med charms i et helt utrolig utvalg, lager Pandora nå også ringer, ørepynt og anheng til kvinner i alle aldre.


Hos Adolf Ruud i Drammen får du kjøpt smykker fra Evfa Attling.

Efva Attling er en fantastisk svensk smykkedesigner med en kariere som tidligere har omfattet både modell på høyeste internasjonalt nivå og pop-kariere. Hennes design av sølv- og gullsmykker er karakterisert av en enkel og liketil skandinavisk stil der hvert enkelt smykke har sin helt spesielle betydning. Mange av smykkene er også preget med et eller flere ord som gir smykket en helt spesiell betydning. Efvas (med stum f) valgspråk er "Beauty with a thought".


Vi forhandler smykker fra Huldresølv i vår butikk i Drammen.

Huldresølv er en av de få norske smykkeverkstedne som har klart å vokse seg ut av småskalaproduksjon til venner og kjente til å bli et velkjent merkenavn i hele Norge. All design og produksjon foregår i Porsgrunn. Gründer og designer, Elise Thiis-Evensen, har skapt en stil som bygger mye på Norske tradisjoner (bunadsølv) og naturelementer (bregner, bringebær), men Huldresølv har også endel smykker i mer internasjonal design.

Huldresølv nettside

Gullsmed Adolf Ruud tilbyr smykker fra Sif Jakobs.

Sif Jakobs er en dansk designer med stor internasjonal suksess. Og nei; Sif har ingenting med Strømsgodset å gjøre. Derimot er det et ikke uvanlig dansk fornavn. Det Sif Jacobs har klart er å kombinere er ekte matriale, sølv, og zirconia glitrende stener med en internasjonal moderne design og greie priser. Mesteparten under 1000,- og noen ligger litt over.


Vi selger de vakre bunadsklypende fra Noma i vår butikk i Drammen.

Noma lager Hårklyper til bruk sammen med bunader og er en skikkelig gründerhistorie. Frisør Trine Nilsen - som holder til i samme gate som oss - har utivklet hårklyper til mange av våre vakre bunader. Nå også til Lierbunaden.


Vi selger vakre smykker fra Gulldia i vår butikk i Nedre Storgate 13 i Drammen.

Gulldia har sitt utspring i en av norges mest erfarne familie innen design, utenlandsk produksjon og import av smykker. Mest sølv, men også litt gull. Meget gunstige priser, fra et par hundre og oppover. Sølvsmykkene lages i 925 sølv (92,5% rent sølv) helt glatt eller med blanke zirkonia stener. Noen smykker er også forgylt med vanlig gull eller rosègull.


Van Bergen er en av Norges mest kjente produsenter av eksklusive smykker i gull og sølv. Vi tilbyr de i Drammen.

Van Bergen er en av Norges mest kjente produsenter av eksklusive smykker i gull og sølv. All design og produksjon skjer i Bergen. Deres kjede-låser, som kan flyttes fra kjede til kjede, lages i mange varianter. Tilhørende kjeder har vi i tilsvarende, mange varianter. Van Bergen lager også andre smykker som ørepynt, anheng, armbånd. Stilen er gjerne litt røff med mye bruk av hamret eller matt overflate.

Van Bergen nettside

Gullsmed Adolf Ruud lagerfører bestikk fra Th Martinsen.

TH Marthinsen er Norges eldste produsent av sølv bestikk og korpus. Vi lagerfører flere av deres bestikk til voksne og barn, samt lysestaker, vaser, skåler og andre gjenstander i ekte sølv.


Vi tilbyr produkter fra Arven i vår butikk i Drammen.

Arven 1868 er en annen solid og gammel norsk sølv produsent som holder til i Bergen. Hvem kjenner ikke til den flotte barneskjeen Stork som har blitt gitt til norske dåpsbarn i snart 100 år. Arven 1868 er et resultat av sammenslåingen av Theodor Olsen og Brødrene Lohne

Gullsmed Adolf Ruud tilbyr smykker fra Saint Maurice.

Saint Maurice har ett enormt utvalg av glatte ringer/gifteringer til han og henne. De er av ypperste tysk kvalitet og lages spesielt tilpasset ditt ønske og din finger. Kom innom butikken og prøv det store utvalget vi har her. Du kan også gå inn på nettsiden og designe ringen din etter eget ønske. Du kan ikke bestille ringene selv;  det må du overlate til oss. Som autorisert forhandler og operatør av den utvidede konfiguratoren/designhjelperen kan vi også hjelpe deg med ytterligere spesialtilpassninger enn det du kan få til selv på den åpne konfiguratoren/designhjelperen.

Saint Maurice nettside

Gullsmed Adolf Ruud forhandler smykker fra svenske Edblad.

Edblad er en svensk produsent som har smykker i stål. De har ett stort utvalg til meget fine priser. Mesteparten mellom kr. 200 og 500

C

Gullsmed Adolf Ruud i Drammen tilbyr smykker til barn fra Pia og Per.

Fremdeles lages de kjente og kjære emalje smykkene til barn og du kan kjøpe dem hos Gullsmed Adolf Ruud.


Sylvsmidja er en av Norges fremste leverandører på bunadssølv. Bedriften har i over 75 år perfeksjonert bunadsølvet, og kan vise til godt håndverk i alle ledd. Bunadsølv herfra kommer med livstidsgaranti, og varer i generasjoner. Dermed kan du være trygg på at produktet er av meget høy kvalitet. Perfekt som gave til den kommende konfirmanten, eller som dåpsgave. Hos oss kan du bestille alt av bunadsølv fra Sylvsmidja. Ta gjerne kontakt.